Miočić objasnio zašto je imao 'samo' 104 kg pred meč: Ljeto je bilo toplo, znojio sam se...

Amerikanac vratio pojas

Miočić objasnio zašto je imao 'samo' 104 kg pred meč: Ljeto je bilo toplo, znojio sam se...

Američki MMA borac hrvatskog porijekla Stipe Miočić vratio je prije nekoliko dana UFC pojas teške kategorije u svoje vlasništvo. 

On je u revanšu pobijedio Daniela Cormiera, a mnogi su primjetili da je u taj meč ušao lakši nego ikad. Stipe je težio 'tek' 104 kg što je za oko 3,5 kg manje od njegovog protivnika.

Mnogi su smatrali da je to bila taktika kako bi bio brži, ali Miočić kaćže da se to desilo sasvim slučajno.

"To je moja današnja težina. Supruga mi je dobro kuhala i dobro me hranila. Jeo sam puno kvalitetne hrane i pio sam puno vode. Radio sam prave stvari i izgubio sam kilograme. Nije to bilo nešto što sam pokušavao, kilogrami su jednostavno otišli dolje. Osim toga bilo je vruće ljeto i znojio sam se više nego uobičajeno", kazao je Miočić.

Također, on se osvrnuo i na sam meč te je priznao da je prva runda bila užasna, ali da se uspio vratiti jer ima najbolje trenere na svijetu.

"Prva runda je bila apsolutno užasna. Kako sam se uspio u nastavku meča vratiti svjež? Ja imam najbolje trenere na svijetu koji su me u pripremama odveli u pravi pakao. Da nema njih ne bih bio tu gdje sam danas. Ovo je borba od pet rundi. Ne boriš se samo pet minuta, već 25. Morao sam ustati i nastaviti se boriti kako sam trebao od početka", kazao je Miočić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi