Mirsad Bektić poražen odlukom sudija

Bh. borac izgubio od Amerikanca

Mirsad Bektić poražen odlukom sudija

M. Šljivak

Mirsad Bektić poražen je na UFC 247 eventu u Houstonu od Amerikanca Dana Igea podijeljenom odlukom sudija.


Nakon što je prva runda protekla u borbi u stand-upu, gdje s obojica imala nekoliko dobrih udaraca, Mirsad je u drugoj zaista bio veoma dominantan.

Odveo je bh. borac borbu u parter. Radio je zaista fantastično, ali žilavi Ige uspio nekako da se izvuče iz teške pozicije i da završi rundu.

Treća runda ponovo donosi borbu na nogama. Bektić je pokušavao raditi rušenja što mu je uspjelo krajem runde, no Ige je sve pokušaje na podu dobro branio i odluka je otišla u ruke sudija.

Oni su na kraju donijeli podijeljenu odluku. Jedan je dodijelio pobjedu Bektiću 29-28, druga dvojica su smatrala da je Ige bio bolji i Amerikanac je upisao trijumf.

Mirsadu je ovo treći poraz u karijeri i sada je na omjeru 13-3, dok je Ige upisao 13. pobjedu (13-2).

Top Komentari

nikokovac
Idi momak radi sta korisno nisi ti dorastao jos
1 4
premium
Igrali smo dobro ali za**** nas sudija
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi