Mirsad Bektić pred najvećim izazovom u karijeri!

U julu protiv Josha Emmetta

Mirsad Bektić pred najvećim izazovom u karijeri!

M. Šljivak

Najbolji MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić vraća se u oktagon.

Sjajni 28-godišnji borac 13. jula će u Sacramentu imati najveći izazov karijere, a protivnik mu je fantastični nokauter Josh Emmett.

Radi se o 34-godišnjem borcu koji je u karijeri na omjeru od 14-2. Dobili su ga Desmond Green i Jeremy Stephens.

Posljednji nastup iskusni Amerikanac je imao krajem marta. Nokautirao je Michaela Johnsona u trećoj rundi, a važi za zaista opakog nokautera.

Borba još nije službeno potvrđena, ali će to sigurno biti jako brzo. Meč će se održati u Sacramentu, pa će Emmett biti na domaćem terenu, jer i dolazi iz glavnog grada Kalifornije.

Bektić će se tako u oktagon vratiti nakon punih 13 mjeseci. Da nije bilo čestih povreda bh. borac bi sasvim sigurno dosad vjerovatno imao šansu za titulu, jer se radi o jednom od najboljih boraca perolake kategorije UFC-a.

Mirsad je trenutno na omjeru od 13-1 u karijeri. U posljednjem meču je podijeljenom odlukom pobijedio Ricarda Lamasa, a jedini poraz u karijeri mu je nanio Darren Elkins i to u borbi u kojoj je dvije i po runde bh. borac dominirao.

Momak iz Srebrenice je u oktagon trebao i u decembru prošle godine. Bio je dogovoren obračun protiv fantastičnog Renata Moicana, ali je Bektić otkazao borbu zbog povrede.

Sada se vraća u najvećem izazovu karijere, a ova borba bi mu na kraju mogla i trasirati put prema samom vrhu perolake kategorije.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi