Bektić najavljuje: Postaću prvi UFC šampion iz BiH!
Bektić je u karijeri doživio samo jedan poraz. Izgubio je nesretno od Darrena Elkinsa u borbi gdje je dominirao sve do jednog udarca koji je presudio meč

Bh. borac pred meč sa Moicanom

Bektić najavljuje: Postaću prvi UFC šampion iz BiH!

M. Šljivak

MMA borac iz Bosne i Hercegovine Mirsad Bektić vjeruje da će uskoro dobiti šansu da se bori za titulu UFC prvaka perolake kategorije.

Sjajni borac iz Srebrenice 8. decembra ima dosad najveći izazov karijere protiv Renata Moicana, ali je uvjeren da će i ovu prepreku preći i da će uskoro doći i borba za naslov.

"Mislim da sam dosad poslao poruku koliko znam i koliko potencijal posjedujem. Rijetko sam čuo da me neko proziva i da se želi boriti protiv mene. Mislim da je to s razlogom i mislim da moj stil nikom ne odgovara", rekao je Bektić, te je dodao:

"Moja karijera se razvija kako treba. Borba sa Moicanom je velika prilika za mene. Ako ga dobijem, vjerovatno bih imao poziciju prvog izazivača. Nije problem ako moram čekati još jedan meč pred borbu za titulu, ali sam siguran da ću nastaviti pobjeđivati dok ne dobijem priliku. A kad je dobijem, osvojiću titulu i postati šampion", rekao je Bektić.

Bektić je trenutko u karijeri na omjeru od 13 pobjeda i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi