Misteriozni dvorac u kojem je Tyson živio danas je pretvoren u crkvu, ali ti zidovi...

Provodio je dane u ovom velikom i luksuznom zdanju

Misteriozni dvorac u kojem je Tyson živio danas je pretvoren u crkvu, ali ti zidovi...

E. Škorić

Mike Tyson u dvorcu vrijednom 890.000 funti imao je sve, a danas je tu izgrađena crkva.

Bivši profesionalni bokser koji je 1992. godine osuđen za silovanje, nije imao drugog izbora nego dvorac u kojem je živio prodati kako bi se spasio potpunog financijskog kraha. Nakon što je Tyson prodao svoj dvorac, on je ubzro pretvoren u crkvu.

Samoproglašeni "najgori čovjek na planeti" svojedobno je ovu nekretninu nazvao domom, ali bivši prvak u teškoj kategoriji nije imao izbora nego prodati je 1999. godine, nakon što su ga napali kontroverze i novčane nevolje.

Razrušeni bazen je pretvoren u utočište, dok je nekadašnja Tysonova dnevna soba sada mjesto okupljanja vjernika. A visoki čelični kavezi u kojima je Tyson držao svoja slavna četiri tigra iskorišteni su za paviljon.

Tyson, koji se vraća boksu i imat će humanitarnu borbu, dvorac je prodao za 870.000 funti. U njemu je svojevremeno imao pet spavaćih soba, bazene, jacuzzi, košarkaško igralište i posebno mjesto za svoje tigrove.

Tyson je 1992. osuđen za silovanje, dobio je šest godina zatvora, ali pušten je nakon tri godine.Najpoznatiji je po tome što je ugrizao dio uha Evanderu Holyfieldu tokom borbe 1997. godine, a osramoćena zvijezda bila je prisiljena proglasiti bankrot 2003. godine nakon što je skupila milionske dugove.

Ko zna šta se sve dešavalo u dvorcu koji je pripadao Tysonu u godinama prije nego što ga je prodao. Poznavajući njegovu burnu prošlost, sreća pa ti zidovi nisu imali uši...

Sada će 54-godišnji bivši svjetski prvak ući u ring sa Royom Jonesom, jioš jednim bivšim prvakom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti