Doktori savjetuju Mikeu Tysonu da odustane od borbe jer bi ona mogla imati teške posljedice

Doktori savjetuju Mikeu Tysonu da odustane od borbe jer bi ona mogla imati teške posljedice

E. Škorić

Mike Tyson i Roy Jones 12. septembra će odraditi meč u humanitarne svrhe, ali doktori smatraju da to nije pametno.

Pedesetčetverogodišnji Tyson nas je sve oduševio nedavnim objavama s treninga i nevjerovatnom spremnošću i eksplozivnošću u tim godinama, a u dobroj formi je i tri godine mlađi rival.

Ipak, independient piše kako je nekadašnjim prvacima teške kategorije savjerovatno da odustanu od borbe unatoč tome što je organizator uveo pravilo da nema nokauta i da meč bude prekinut pri prvoj posjekotini.

"Kada ostarimo postanemo ranjiviji i našem mozgu je potrebno mnogo više vremena da se oporavi od povreda", izjava je jednog od doktora, koji je poručio da se radi o opasnoj ideji koja borce može ostaviti sa ozbiljnim povredama, pa čak i mrtve!

Ipak, ljubitelji boksa i fanovi Tysona žele ga vidjeti još jednom u ringu bez obzira što će to biti daleko drugačije nego u vremenima kada je Mike bio u bokserskim visinama.

Top Komentari

Mele
Jos fale samo Biber i Tom Kruz, da se bore da bi bilo sve za publiku...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi