Mladi Banjalučanin blista na Evropskom prvenstvu

Nastavlja sa dobrim rezultatima

Mladi Banjalučanin blista na Evropskom prvenstvu

Sandro Poletan jedan je od najperspektivnijih sportista u BiH.

U prilog tome ide i podatak da je 19-godišnji Banjalučanin dogurao do četvrtfinala EP u Grčkoj u disciplini ful kontakt.

Poletan je u osmini finala kategorije do 81 kg lako izašao na kraj sa domaćim takmičarom Emmanouil-Athanasiosom Throuvalesom, a u borbi za polufinale boriće se protiv Rusa Kayrata Nurmangabetova, koji je aktuelni prvak svijeta.

"Konkurencija je zaista jaka. Ovo su sve vrsni borci, sam krem što bi se reklo. Svjestan sam da se ispred mene nalazi težak zadatak, ali sam maksimalno motivisan i čvrsto vjerujem u sebe. Nadam se jednoj od medalja", izjavio je Poletan za SportSport.ba.

Pored kik-boksa, mladi Banjalučanin vrhunske rezultate postiže i u boksu, a svakako ne treba zanemariti i podatak da je vlasnik crnog pojasa u džudu. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi