Mnogi žele uskočiti umjesto Khabiba

Javljaju se potencijalne zamjene

Mnogi žele uskočiti umjesto Khabiba

Midhat Šljivak

Prvi čovjek UFC-a Dana White suočio se s velikim problemima u organizaciji UFC 249 eventa.

Borba između Khabiba Nurmagomedova i Tonyja Fergusona za prvaka lake kategorije pod velikim je upitnikom i još uvijek se ne zna da li će se gdje će se održati.

White tvrdi da borba ide prema prema planu, ali Khabib ima drugačije informacije.

"Koliko sam ja upoznat sa situacijom, UFC traži novog protivika za Tonyja Fergusona. To je tako budući da sam ja u Rusiji odakle nemam pravo letjeti, a Tony je u SAD-u. Mi smo napustili SAD jer nam je UFC rekao kako će se priredba 99 posto održati u Abu Dhabiju", rekao je nedavno šampion.

I dok se još uvijek ne zna hoće li do borbe zaista doći, mnoga imena se povezuju sa Tonyjem Fergusonom. Kladionice su već u ponudu uvrstile da će njegov rival biti Justin Gaethje i navodno mu je ovaj meč UFC ponudio. Također, javili su se još Dustin Poirier i Jorge Masvidal.

Svi oni su spremni uskočiti umjesto Khabiba na event, a vidjet ćemo šta će se na kraju desiti i hoće li se borba desiti, otkazati ili će Ferguson dobiti novog rivala.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi