Može li Golovkin u subotu protiv trojice?

Savjeti De La Hoye i Hopkinsa

Može li Golovkin u subotu protiv trojice?

Dž. Mrakić

Subotnja borba na Madison Square Gardenu u New Yorku bit će najveći izazov u dosadašnjoj karijeri Gennadyja Golovkina.

Popularni „GGG“ neće se suočiti samo sa Kanađaninom Davidom Lemieuxom, nego i sa kolekcijom bokserske inteligencije dvojice velikih svjetskih prvaka – Oscara De La Hoye i Bernarda Hopkinsa.

Naime, Lemieuxov trener Marc Ramsey izjavio je da su Oscar de la Hoya i (posebno) Bernard Hopkins priredili veliki broj taktičkih i strateških savjeta kako bi upotpuniti arsenal koji bi trebao Golovkinu nanijeti prvi poraz u karijeri.

Savjeti ovog dvojca zasigurno će biti od nemjerljive vrijednosti za Kanađanina, a pored ovoga, samo prisustvo Hopknsa i De La Hoye na meču u subotu bit će veliki psihološki izazov za kazahstanskog boksera, koji je do sada ostvario 33 pobjede u karijeri, a od toga čak 30 njih nokautom.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.