Pijani šampion poslao u bolnicu četiri policajca
Francuski šampion naredao je četvoricu policajaca dok je pijan pokušao izbjeći hapšenje (Foto: Pexels)

Pokušali ga uhapsiti

Pijani šampion poslao u bolnicu četiri policajca

M. Šljivak

Francuski državljanin imena Mohamed (25) uhapšen je protekle subote nakon što je na ulici prebio četvoricu policajaca. Pijan je ležao na ulici u Madridu, gdje je stigao kao turista, a zatim je prebio četvoricu policajaca koji su pokušali intervenisati. Ispostavilo se kako je riječ o francuskom Muay Thai šampionu.

Francuski Muay Thai šampion, kojeg su španski mediji predstavili samo kao 25-godišnjeg Mohameda, završio je u madridskom zatvoru zbog brutalnog napada na policajce.

On je kao turista u ranim jutarnjim satima prethodnog vikenda odlučio leći na asfalt i nije želio da se pomjeri. Prolaznici su pozvali policiju i ubrzo se pojavila patrola.

Pokušaj hapšenja je prošao jako loše po četvoricu policajaca. Kada su ga pokušali vezati lisicama on je reagovao žestoko i brutalno je pretukao policajce.

[twitter]https://twitter.com/DeMarichalar2/status/1638508649831190529[/twitter]

Prvi koji ga je pokušao uhapsiti završio je istog trena nokautiran. Zatim su se redali jedan za drugim, pokušali su ga rušiti i s leđa, ali svi su na kraju isprebijani od čovjeka koji ima 190 centimetara i više od 110 kilograma.

Oglasi

Svi su završili u bolnici. Dvojica od njih imaju teže povrede glave i još uvijek su u bolnici gdje se prati njihovo stanje. Jednom je stradala i kičma.

Na kraju su čak šestorica policajaca reagovala kako bi se borac smirio. Uspjeli su ga uhapsiti i odvesti iza rešetaka, gdje se utvrdio njegov identitet i ispostavilo se kako je Mohamed zapravo francuski Muay Thai šampion.

Mohamed će tako provesti određeno vrijeme iza rešetaka. Došao je u Madrid kako bi se proveo, ali se na kraju toliko napio da vjerovatno nije bio svjestan onog što radi.

Protiv njega su pokrenute prijave za remećenje javnog reda i mira, napad na službena lica i ometanje službenog lica tokom hapšenja.

Muay Thai borci poznati su po svojoj čvrstini. Radi se o nacionalnom sportu Tajlanda i svi koji su ikada ušli u ring s jednim borcem ovog borilačkog sporta dobro zna o kakvim zvijerima se radi.

Posebno su impresivni udarci nogama. Oni lome sve pred sobom i za običnog čovjeka su neizdrživi.