Nova mašina iz Dagestana izaziva čečensku zvijer na obračun

Murad Ramazanov poslao poruku Khamzatu Chimaevu

Nova mašina iz Dagestana izaziva čečensku zvijer na obračun

M. Šljivak

UFC zvijezda Khamzat Chimaev nedavno je prozvao Khabiba Nurmagomedova.

On se priključio čečenskom vođi Ramzanu Kadyrovu u uvredama upućenim prema MMA legendi kojeg je Kadyrov nazvao UFC-ovim projektom.

Spremio je za Khabiba i cifru koju god želi za borbu protiv njegovih boraca iz Čečenije. Smatra da bi ga bilo koji njegov borac pobijedio.

"U UFC-u je Khabib demolirao sve, ali pitanje je da li bi to napravio u Akhmatu. Spreman sam mu platiti koliko želi da dođe ovdje i da pobijedi bilo koga", rekao je Kadyrov i nastavio je:

"Ponavljam, spreman sam mu platiti koliko želi i da vidimo hoće li pobijediti nekog našeg borca", rekao je Kadyrov.

Oglasi

Na sve ovo Chimaev je poručio kako bi Khabiba u Čečeniji 'rastgali', a The Eagle nije želio previše pričato o Khamzatu i samo je poručio da priča šta god on želi.

Međutim, javio se 25-godišnji Murad Ramazanov (10-0), koji važi za novu dagestansku nadu.

On je javno prozvao Chimaeva i spreman je da se obračuna sa njim.

"Ja sam Murad Ramazanov. Uvjeren sam da bih te rastrgao i razbio", poručio je Ramazanov.

Oglasi

Ramazanova smatraju najjtalentovanijim borcem iz Dagestana, pa čak i talentovanijim od Islama Makhacheva, te Khabibovih rođaka Usmana i Umara Nurmagomedova.

On je u karijeri još uvijek neporažen (10-0) i pod ugovorom je sa ONE FC promocijom.

Sigurno je da bismo u budućnosti i Ramazanova mogi vidjeti u UFC-u i to bi moglo značiti i njegov obračun protiv Chimeva.

Top Komentari

SamoVelezMostar
Ovi su divljaci
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi