Vitez iz Viteza protiv Khabibove nove zvijeri: "Nikad nije sreo nekog kao što sam ja"
Roberto Soldić je napustio KSW nakon što je pokorio velter i srednju kategoriju u jednoj od najjačih evropskih promocija (Foto: Instagram)

Soldić čeka Ramazanova

Vitez iz Viteza protiv Khabibove nove zvijeri: "Nikad nije sreo nekog kao što sam ja"

M. Šljivak

Borac iz Viteza Roberto Soldić (27) karijeru u One Championshipu započinje 2. decembra na Filipinima, a u prvom meču za protivnika će imati dagenstansku zvijer Murada Ramazanova.

Vitez iz Viteza Roberto Soldić, koji nastupa pod hrvatskom zastavom, napustio je poljski KSW, gdje je godinama dominirao i među brojnim ponudama (UFC, Bellator) odabrao je da se bori u One Championshipu.

Soldić je već sada velika zvijezda, a za 'vatreno krštenje' One mu je odabrao zaista brutalnog protivnika, Dagestanca Murada Ramzanova, čovjeka iz Khabibove dvorane.

'Robocop' ipak vjeruje da će on biti taj koji će zaustaviti neporaženu dagestansku mašinu.

"Ovo je tipičan meč udarača protiv hrvača. Imao sam i ranije kvalitetnih protivnika i smatram da se on nikada nije borio s nekim kao što sam ja", rekao je Soldić i pohvalio je rivala:

Oglasi

"Dobar je, snažan hrvač, ali ima i dobar boks. Bit će to dobar meč za mene jer volim opasne borce".

Soldić tvrdi da mu je još veći motiv činjenica da je Ramazanov u Khabibovom timu i da će pokazati od čega je napravljen.

"On je u Khabibovom timu, trenira sa svim tim Dagestancima i to mi je velika motivacija. Ljudi me podcjenjuju u hrvanju jer ga ne koristim previše, ali konstantno ga treniram s Čečenima i Dagestancima. Pokazaću ko sam i zašto me zovu Robocop", rekao je Soldić.

Roberto Soldić je u MMA karijeri odradio 23 borbe. 20 borbi je dobio od čega 17 nokautom, a tri puta je poražen, posljednji put 2018. godine.

S druge strane Murad Ramazanov još ne zna za poraz. U karijeri je odradio 11 borbi, sve ih je dobio i bit će ovo zaista spektakularan obračun.

Ramazanov važi za jednog od najtalentovanijih boraca iz Khabibove dvorane i Soldić će morati odraditi perfektnu borbu da bi ga dobio.

Obračun između dvojice sjajnih boraca je 2. decembra u Manili i vidjet ćemo ko će napustiti oktagon s podignutim rukama.

Top Komentari

user1648466677
Ovog soldica sam gotivio bas dok nibe rekao da su svi u Bosni isti muslimani a recimo ha kao musliman kazem da ima dobrih katolika al on posto je nacionalista nabijem ga na kurcinu
2 4
Barberez9
Poderat ce ga ko hankine sise ovaj… vitez ce mu viteski pofaflat..
3 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi