Mutapčić spreman za UFC debi, 91 kg na vaganju

Mutapčić večeras debitujue u UFC-u

Mutapčić spreman za UFC debi, 91 kg na vaganju

Dž. Mrakić

Bosanskohercegovački MMA borac Elvis Mutapčić prošao je vagu za debitantski nastup u UFC-u.

"The King" (15-3) je na vaganju imao nešto više od 91 kg, dok je njegov protivnik Francimar Barroso (17-4) bio dva kilograma teži i bio je na samoj težinskoj granici kategorije sa 93 kg.

Podsjetimo, naš borac sa adresom u Iowi saznao je za borbu prije samo nekoliko dana i prihvatio je zamijeniti Abdul-Kerima Edilova na UFC Fight Nightu u Bostonu.

Mutapčić je bivši MFC i MCC prvak, takmiči se u srednjoj kategoriji, međutim debi u najjačoj MMA promociji svijeta zabilježit će u poluteškoj kategoriji.

Borba između Mutapčića i Barrosa je prva na eventu, dok je borba između T.J. Dillashawa i Dominicka Cruza za titulu u bantam kategoriji glavna borba večeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi