Najgori izgovori nakon borbi: Tyson krivio seks s Japankama, Povetkinu smrdio Muamer Hukić
Foto - EPA

Wilder u grupi odabranih

Najgori izgovori nakon borbi: Tyson krivio seks s Japankama, Povetkinu smrdio Muamer Hukić

Midhat Šljivak

Deontay Wilder teško je poražen od Tysona Furyja u borbi za WBC naslov prvaka svijeta.

Amerikanac je izgubio pojas nakon što je zaista deklasiran od Britanca, a za poraz je okrivio kostim od 20 kilograma kojeg je nosio pri ulasku.

"Uopšte me nije povrijedio, ali činjenica je kostim bio pretežak. Nisam osjećao noge od početka borbe, a u trećoj rundi su mi samo propale", rekao je Wilder nakon borbe.

Njegove riječi mnogi ismijavaju, ali i u prošlosti je bilo nekoliko zaista nevjerovatnih izgovora za poraza od strane najvećih boksera.

Legendarni Mike Tyson je 1990. godine nokautiran od Bustera Douglasa u Tokiju, a nakon prvog poraza u karijeri, Iron Mike je okrivio seks s Japankama. Jednostavno nije mogao da se zaustavi i imao je previše seksa pred borbu.

"Je**o sam te Japanke kao da sam jeo grejpove", rekao je nakon svega Tyson.

Jedan od najnevjerovatnijih izgovora u borbi imao je Alexander Povetkin. On je pobijedio Muamera Hukić (Marco Huck) 2012. godine, ali po mnogima je ovu borbu izgubio, jer je Hukić bio dominantan.

Za lošu izvedbu je okrivio protivnika jer je po njegovim riječima imao neugodan miris.

"Huck je namazao tijelo nekakvom supstancom koja je imala neugodan miris i od kojeg su mu oči konstanto suzile".

Slično je tvrdio i Kermit Cintron u meču protiv Sergija Martineza.

"Bio sam ometen mirisom njegovog losiona i gela s kose", rekao je on nakon meča.

Među 'jakim' izgovorima je i Carl Froch, koji je 2010. godine poražen po prvi put od Mikkela Kesslera. On je tvrdio da se prejeo tokom dugih čekanja na aerodromima, a koja su bila uzrokovana erupcijom vulkana na Islandu.

Naravno, bilo je još mnogo zanimljvih izgovora, ali ovi su svakako neki od najzanimljivijih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi