Nakadašnji "bad boy" NFL-a ozbiljan u nakani da se obračuna sa Ngannouom
Foto: Panthers

Greg Hardy želi u UFC

Nakadašnji "bad boy" NFL-a ozbiljan u nakani da se obračuna sa Ngannouom

MMA stiče sve veću popularnost širom svijeta, a u SAD-u je osjetan trend da se već dokazani sportisti žele okušati i u mješovitim borilačkim vještinama.

Pogotovo se to odnosi na nekadašnje ili aktivne igrače američkog nogometa. Takav je i slučaj sa nekadašnjom zvijezdom Panthersa i Cowboyjsa Gregom Hardyjem koji, iako još nije član UFC-a, uživa veliku pažnju medija koji prate tu organizaciju i MMA u globalu.

Naime, 29-godišnji Hardy će tek pokušati izboriti svoje mjesto u UFC-u kroz show Dana White's Tuesday Night Contender.

On će već u prvoj epozodi (12. juni) ovog "reality showa" odmjeriti snage sa Austenom Laneom, također bivšim NFL igračem.

Hardy će tako preko pomenutog showa pokušati izboriti ugovor sa UFC-om, ali on već sada ima ozbiljne planove.

Već ranije je kontroverzni Greg Hardy govorio da želi odmjeriti snage sa najboljima, a sada je poručio da razmišlja i o meču sa "kamerunskom zvijeri" Francisom Ngannouom.

Komentarišući predstojeću borbu Ngannoua i Derricka Lewisa zakazanu za UFC 226, Hardy je poručio:

"Razmišljam o Ngannou ili Dericku Lewisu. Njihova borba će biti istinski duel dva teškaša. Oni su vješti borci, nisu samo udarači kako to neki misle. Znam da naporno treniraju... Još će napredovati dok ja uđem u UFC i dođem po jednog do njih... To će biti sjajna borba".

Inače, Hardy je već odradio tri MMA borbe i u sve tri slavio. Ovaj 29-godišnjak je svojevremeno bio velika zvijezda NFL-a, a proslavio se i zbog "ratnih boja" i sočiva koje je nosio kako bi, valjda, zaplašio protivničke ofanzivne linije. Njegova karijera u NFL-u je doživjela strmoglav pad nakon skandala sa nasiljem u porodici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi