Nate Diaz poručuje: Nikada neću otići u penziju!

Slavni borac

Nate Diaz poručuje: Nikada neću otići u penziju!

Slavni američki UFC borac Nate Diaz nema namjeru da se ikada povuče iz svijeta borilačkih sportova. 

On će u subotu odraditi novi meč i to protiv Jorgea Masvidala na UFC 244 eventu, a prije okršaja poručio je u jednom od intervjua da nema namjeru nikada da se oprosti.

"Ne mogu živjeti bez takvih stvari. Da, borit ću se zauvijek. Nikada se neću oprostiti", prokomentarisao je Diaz u intervjuu za Ariela Helwanija.

Podsjetimo, on je imao problema pred ovu borbu jer je navodno pao na doping testu, a tada je optužio UFC i USADA-u da su ga prevarili. Ipak, stvari su se brzo ispravile i otkriveno je kako Diaz zapravo nije prekršio pravila te je dobio zeleno svjetlo za meč.

Okršaj protiv Masvidala bit će mu 24. u UFC-u. Za sada ima učinak od 14 pobjeda i devet poraza. Posljednji meč odradio je u augustu kada je pobijedio Anthonyja Pettisa, a prije toga se nije borio čak tri godine.

Danas ima 34 godine, ali iz njegove izjave jasno možemo zaključiti da ne razmišlja o povlačenju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi