Novinar isprovocirao 'najluđeg od svih' i dobio šaku u glavu
Foto Screenshot

Nate Diaz u akciji

Novinar isprovocirao 'najluđeg od svih' i dobio šaku u glavu

Midhat Šljivak

Jedan od najpoznatijih MMA boraca svijeta Nate Diaz isprovociran je sinoć tokom UFC 276 događaja u Las Vegasu.

Diaz, čija pojava uvijek privuče ogromnu pažnju, pokazao je još jednom kako nikom ne oprašta provokacije pred njegovim očima.

Jedan od novinara je odlučio da okuša sreću s Nateom. Očigledno je nešto pogrešno izgovorio, vidljivo i namjerno, pa je zatim uslijedila reakcija.

Diaz je šakom udario momka koji ga je očigledno isprovocirao i još je jednom pokazao da s njim nema nikakve šale.

Interesantno je da su pored Diaza bili pripadnici osiguranja UFC-a. Međutim, apsolutno niko nije reagovao i novinar je otišao svojim putem nakon udarca.

Oglasi

Legendarni 37-godišnji borac posljednji meč je odradio prije godinu dana kada je poražen od Leona Edwardsa, a u karijeri je na omjeru od 20 pobjeda i 13 poraza.

Mnogima je Diaz omiljeno lice zbog svega što radi u oktagonu, ali i van njega gdje je 'loš dečko' i ovakve stvari su za njega doslovno svakodnevnica.

Diaz prozivao Khabiba: Nije ti omjer 29-0 nego 29-1

Nakon što je Khabib Nurmagomedov 29. pobjedom u isto toliko borbi okončao karijeru, stigla je prozivka i to Natea Diaza.

Khabib je u 32. godini zbog obećanja majci prekinuo karijeru, a istu je okončao na pravi način - pobjedom za odbranu naslova UFC-ove lake kategorije protiv Justina Gaethjea.

I tako je u 'penziju' otišao neporažen, ako pitate Diaza - Khabib nije na omjeru 29-0 nego na omjeru 29-1.

"29-1", napisao je kratko Diaz kao komentar na Khabibov omjer.

Aludirao je na incident iz 2015. godine kada je, prema njegovoj verziji, prišao Khabibu i ošamario ga, a Dagestanac mu nije odgovorio.

"Čekao sam ga nakon toga, čekao, čekao, a on nije skupio hrabrosti pojaviti se. Nisam ga trebao udariti, bio je to glup potez, ali bio sam jako bijesan", kazao je Diaz.

Top Komentari

BaboBih
Koji ste lazovi, vidis da mu je samar opalio a nije ni tu bas da ga je zahvatio.. pise ti "slaps reporter" i ovaj papak od novinara siri lazi da ga je sakom udario.
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi