"Nazvali su me i pitali želim li se boriti s Mikeom Tysonom, pa zašto da ne?!"

Tito Ortiz ide u ring s osam godina starijim Mikeom

"Nazvali su me i pitali želim li se boriti s Mikeom Tysonom, pa zašto da ne?!"

Edmir Škorić

Mike Tyson je u žiži sportske javnosti nakon što je evidentno da je sa 53 godine spremniji i od nekih mladih boraca.

Tyson je 2005. godine posljednji put bio u ringu, ali sada su sve glasnije priče o njegovom povratku u boks, a koliko je spreman najbolje svjedoče nedavne snimke dok trenira i "udara po vreći kao lud".

Ko zna da li je sve ovo samo marketing, ali ako Tyson zaista želi da se bori, pitanje je ko bi htio da mu stane na crtu? Jedan od kandidata je Tito Ortiz, bivši UFC-ov prvak u poluteškoj kategoriji, koji je također "matori", ali spreman je za "meč stoljeća".

UFC veteran u posljednje tri godine borio se tri puta, pobjedivši borce poput Chaela Sonnena, Chucka Liddela i Alberta Rodrigueza.

"Poštujem Mikea. Mike je nevjerojatan čovjek. Općenito je nevjerojatan pojedinac, upravo zbog svega onoga što je prošao i što je postoa", izjavio je Ortiz, dodavši:

"Moram mu pružiti samo poštovanje. Ne želim da ga s nečim uvrijedim ili da mu iskažem nepoštovanje. Stvarno, samo želim reći: 'Mike, ti si veliki čovjek. Ti si jedan od najboljih na svijetu, ali i ja sam isto tako jedan od najboljih na svijetu'".

Ortiz smatra da bi borba između njega i Tysona bila duplo zanimljivija i bogatija od one između Conora McGregora i Floyda Mayweathera 2017. godine.

"Mogli bismo sve to udvostručiti. Mislim da bi bilo nevjerovatno i zabavno i bila bi to sjajna prilika za nas obojicu i za naše brendove", dodao je Ortiz, koji je imao "neočekivan poziv".

"Neko me nazvao i pitao me: Šta misliš o borbi protiv Tysona? Bio sam malo zbunjen, ali onda shvatim, pa što da ne, ovo je prilika koja se ne propušta", tvrdi Ortiz koji ima 45 godina. On je istakao da mnije siguran hoće li to biti MMA ili bokserski meč.

Tysonov posljednji nastup u ringu bio je 2005. godine kada ga je u sedam rundi pobijedio Kevin McBride, a bivši svjetski prvak oprostio se sa uzastopnim porazima.

Top Komentari

Zulfikar
Kakav Ortiz dajte Joshue, Fury=e da ih Tyson pozdere u 3,4 runde.. Zamislite to najmladji sampion ikada i najstariji aaaa
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi