Nedžad Husić doživio poraz, medalja na Olimpijskim igrama ostala samo san

Poraz od turskog takmičara za 3. mjesto

Nedžad Husić doživio poraz, medalja na Olimpijskim igrama ostala samo san

E. Škorić

Bh. taekwondoista Nedžad Husić (19) okončao je danas nastup na Olimpijskim igrama porazom i Bosna i Hercegovina je još uvijek bez medalje.

Husić je danas najprije poražen je od Uzbekistanca Ulugbeka Rashitova rezultatom 28:5 u polufinalu, pa je ostao bez finala u kategoriji do 68 kilograma.

Međutim, imao je priliku da se bori za bronzanu medalju nekoliko sati kasnije, ali je poražen od turskog takmičara Hakana Rečbera.

U prvoj rundi Rečber je bio bolji (14:5). Nakon dvije runde, turski takmičar je vodio 17:8. U posljednjoj rundi Husić nije uspio da nadoknadi zaostatak, pa je ostao bez pobjede i medalje.

Završeno je rezultatom 22:13 u korist Rečbera.

Podsjetimo, Husić je samim plasmanom u polufinale ostvario najbolji rezultat u historiji BiH na Olimpijskim igrama, ali ostaje žal što smo propustili dobru priliku da najzad osvojimo medalju na Olimpijskim igrama. Zvanično je Husić okončao nastup na petom mjestu.

Prethodno je najbolji plasman an OI ostvario strijelac Nedžad Fazlija koji je u disciplini 10m vazdušna puška zauzeo 6. mjesto u Sidneju 2000. godine.

Top Komentari

Smrt
Najbolji rezultat sa olimpijade u historiji BiH. Nisi uzeo medalju ali zato to očekujemo već u Parizu od tebe, bravo!
17 0
SamoVelezMostar
Nema veze. 19 godina i 4 mjesto i nas najbolji rezultat ikad. Svaka cast nedzade.
17 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi