Husić ujutro izlazi na borilište: Protivnik je jedan od favorita, a trijumf ga približava medaljama

Poznata i satnica

Husić ujutro izlazi na borilište: Protivnik je jedan od favorita, a trijumf ga približava medaljama

Haris Zilić

Bh. takmičari na Olimpijskim igrama u Tokiju nastavljaju svoje borbe ujutro po našem vremenu.

Oko 3:30 minuta po centralnoevropskom, odnosno oko 10:30 po lokalnom vremenu u Tokiju na borilište će nas tekvandoista Nedžad Husić.

Husić u Tokiju dolazi kao 13. nosiitelj u svojoj kategoriji -68kg, a u prvoj eliminacionoj rundi za protivnika će imati četvrtog favorita turnira domaćeg takmičara Japanca Ricarda Suzukija.

Ako Husić iznenadi Suzukija, samo jedan trijumf bi ga onda dijelio od repesaža i borbe za medalje.

U tekvandou nastupa 16 najboljih boraca svijeta u svim kategorijama i to je činjenica koja nas sigurno raduje, tako da je Husić među svjetskom kremom, a svaka borba bi mogla biti izjednačena.

Podsjetimo, Lanu Pudar su u plivanju danas 24 stotinke dijelile od polufinala i zauzela je 19. mjesto u disciplini 100 metara leptir, dok je Tatjana Đekanović zauzela 47. mjesto u streljaštvu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi