"Nema čovjeka na svijetu koji me može pobijediti"
Foto: EPA

Anthony Joshua jasno poručio

"Nema čovjeka na svijetu koji me može pobijediti"

M. Šljivak

Britanski bokser Anthony Joshua u ring će ponovo 31. marta kada će u Cardiffu naći oči u oči sa novozelandskim borcem Josephom Parkerom.

Biće ovo duel teškaških prvaka. Joshua u meč dolazi sa titulama WBA i IBF prvaka, dok Parker na stol stavlja WBO pojas.

Joshua je izrazio veliko poštovanje prema narednom rivalu. Ipak, tvrdi da nema čovjeka na svijetu koji ga može zaustaviti.

"Čast je biti ovdje sa još jednim šampionom. Radujem se novom izazovu, ali sam iz prethodnih izazova naučio da nema čovjeka na svijetu koji me može pobijediti. Treba biti više od čovjeka da me neko dobije", poručio je Joshua.

Britanski bokser je u karijeri na omjeru od 20 pobjeda i bez poraza. Svih 20 borbi je završio nokautom, dok je Parker također neporažen, a trenutno je na omjeru od 24-0 uz 18 nokauta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi