Pregovori okončani: Potvrđen novi protivnik Anthonyja Joshue
Foto: EPA

Čeka se tačan datum borbe

Pregovori okončani: Potvrđen novi protivnik Anthonyja Joshue

M. Šljivak

Nakon dugotrajnih pregovora prva zvijezda svjetskog boksa, Britanac Anthony Joshua (20-0, 20ko), konačno je saznao ime narednog rivala.

Kao što se proteklih sedmica i pisalo, rival britanskom bokseru biće WBO prvak, Novozelanđanin Joseph Parker (24-0, 18ko).

Biće to borba u kojoj će jedan borac izaći sa tri titule šampiona. Joshua u svom vlasništvu trenutno ima WBA i IBF pojaseve, te će u borbi protiv Parkera pokušati da dođe do trećeg pojasa.

Parker je do naslova WBA prvaka došao u decembru 2016. godine pobjedom u kontroverznom meču protiv Andyja Ruiza. Potom je titulu branio protiv slabašnog Rumuna Razvana Cojanua, a nedavno je u Velikoj Britaniji pobijedio i Hughieja Furyja.

Sada će međutim imati najveći izazov u karijeri. Pokušaće da sruši sada već velikog Anthonyja Joshuu, glavnu zvijezdu svjetskog boksa.

Službeni datum i mjesto meča još uvijek nisu potvrđeni. Pretpostavlja se da će to biti 31. mart u Velikoj Britaniji, a financijska podjela će biti 70-30 posto u korist Joshue.

Pobjednik ovog duela konačno bi se tokom godine mogao naći u ringu sa pobjednikom meča Deontay Wilder - Luis Ortiz, koji se za WBC titulu bore 3. marta u New Yorku.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi