Neporaženi šampion se sprema za Anthonyja Joshuu
Anthony Joshua ima pravo da kao šampion bira protivnike. Sigurno je da će na red doći i borba sa Usykom koji međutim tek treba da se pokaže u teškoj kategoriji (Foto: EPA)

Usyk želi na tron teške kategorije

Neporaženi šampion se sprema za Anthonyja Joshuu

Midhat Šljivak

Anthony Joshua je od preuzimanja svjetskog trona postao glavna meta svih boksera teške kategorije.

Sjajni Britanac melje sve pred sobom, ali će vjerovatno najveći izazov imati u aprilu gdje će se boriti sa pobjednikom duela Tyson Fury - Deontay Wilder.

Međutim, AJ bi uskoro mogao dobiti još jedan veliki izazov. Krunisani kralj curiser kategorije Oleksandr Usyk prelazi u tešku kategoriju i želi da skine Joshuu sa trona.

Ipak, Usyk prvo želi odraditi dvije pripremne borbe koje bi se trebale desiti u 2019. godini.

"Ako odlučimo da odemo u tešku kategoriju moraćemo to odraditi profesionalno. Trebaće mu nekoliko mjeseci i nećemo odmah krenuti po Joshuu. Trebaće mu jedna ili dvije borbe, ali uvjeren sam da će se dobro snaći u teškoj kategoriji", rekao je menadžer fantastičnog ukrajinskog boksera Egis Klimas.

Usyk u karijeri ima 16 mečeva i za sada je upisao impresivne pobjede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi