Usyk odbranio titule: Brutalni nokaut u osmoj rundi vratio Bellewa na fabričke postavke
Ukrajinski borac je u osmoj rundi odlučio da završi borbu i to je uradio udarcem koji je uništio Bellewa. Britanac je ostao ležati u svom uglu i nije bio svjestan ni gdje se nalazi, a potom je počeo i plakati.

Spektakularan okršaj

Usyk odbranio titule: Brutalni nokaut u osmoj rundi vratio Bellewa na fabričke postavke

Endin Čaušević

Ljubitelji borilačkih sportova sinoć su mogli pratiti fantastičan okršaj za titulu lakoteške kategorije između prvaka Olexandra Usyka i Tonyja Bellewa, a na kraju je slavio Ukrajinac nakon nevjerovatnog nokauta.

Usyk je odradio fenomenalnu borbu protiv Bellewa i na kraju je zasluženo zadržao titule ujedinjenog prvaka lakoteške kategorije. Ukrajinac je bio dominantan u ovom meču, a sve je završilo spektakularnim nokautom u osmoj runti.

Bellew se nije mogao nositi sa Usykom i bilo je jasno da će teško doći do pobjede. Britanac je prethodne dvije borbe imao u teškoj kategoriji protiv Davida Hayea, a povratak u lakotešku kategoriju je bio dosta gori nego što je mogao očekivati.

Od siline udarca prilikom nokauta Bellew nije znao ni gdje se nalazi, a onda je jednostavno ostao u svom uglu i počeo plakati. Usyk mu je čestitao na sjajnoj borbi, te su obojica pokazali da su veliki sportisti. Bellew je najavio da mu je to možda i zadnja borba u karijeri, no nadamo se barem još jednom okršaju protiv Usyka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti