Nestvarna zarada od prodaje viskija: Nije nikakvo čudo što je Conor McGregor otišao u penziju

Irac može mirno spavati do kraja života

Nestvarna zarada od prodaje viskija: Nije nikakvo čudo što je Conor McGregor otišao u penziju

M. Šljivak

Irska MMA zvijezda Conor McGregor odlučio je prije nekoliko dana otići u penziju.

Iako mnogi tvrde da je to samo još jedan marketinški potez, jer je želi ponovo biti u centru pažnje, McGregoru bi meč kojeg je u januaru odradio protiv Donalda Cerronea mogao zaista biti posljednji u karijeri.

Kao razlog za odlazak Conor je naveo činjenicu kako nema više motiva da se bori, jer mu mečevi ne mogu donijeti ništa novo. Pravi razlog odlaska međutim otkrio je prvi čovjek UFC-a Dana White.

"Prodaja njegovog viskija ide fenomenalno. Mislim da ruši rekorde u posljednje vrijeme i novac mu neće biti potreban uskoro", rekao je White.

I zaista je tako. Engleski mediji tvrde da je McGregor izgradio istinsko carstvo kroz biznis s viskijem Proper 12, te da je vrijednost njegovog biznisa trenutno nevjerovatnih 750 miliona funti (blizu milijardu dolara).

Od samog početka su svi poludili za njegovim viskijem. Pristupačna cijena donijela je ogromnu prodaju, pa je samo u prvih šest mjeseci od puštanja u prodaju 2018. godine, prodato čak dva i po miliona boca.

Sada je njegovo poslovno carstvo zaista ogromno i nije nikakvo čudo što je Conor odlučio reći zbogom borbama. Ipak, kako se s njim nikada ne zna, moguće je da se zaželi borbe, te da se odluči za novi ulazak u oktagon.

Treba svakako istaći da je McGregor od borbe protiv Floyda Mayweathera inkasirao oko 80 miliona funti, dok je od borbi u UFC-u zaradio 'samo' dva miliona dolara.

Reklame i sponzori su mu s druge strane donosili mnogo više novca. Irac je bio privlačan svima, pa je tako počela izgradnja njegovog carstva.

McGregor je život počeo kao vodoinstalater s velikim snovima u MMA svijetu, a na kraju je postao vjerovatno i najpopularniji borac svijeta koji je napravio istinsko carstvo zahvaljujući upornosti i fantastičnom smislu za biznis.

Top Komentari

Ivica_Osim8
zna da vise necw biti šampion
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi