Rođak Karima Benzeme napravio nezapamćen potez u ringu: Samo je kleknuo i predao se protivniku
Foto - Screenshot

Bizarna scena u Montrealu

Rođak Karima Benzeme napravio nezapamćen potez u ringu: Samo je kleknuo i predao se protivniku

Midhat Šljivak

Francuski bokser Newfel Ouatah (36) napravio je zaista bizaran potez u meču protiv Kanađanina Simona Kaena.

Ouatah je doputovao u Montreal na borbu i apsolutno ništa nije slutilo da će napraviti potez o kojem će svijet boksa pričati.

Francuz je ušao u ring, čuo se gong za početak meča, a zatim je Ouatah kleknuo na koljeno i podigao je ruku visoko u zrak predajući na taj način ovaj meč.

Svi su ostali u šoku zbog onog što se desilo. Razlozi ovakve predaje nisu poznati jer je on pred borbu najavljivao istinski spektakl za gledaoce.

Za sada se spominje samo jedan potencijalni razlog što je ovo napravio. Navodno ga organizatori nisu osigurali za ovaj meč, pa bi eventualne bolničke troškove morao sam plaćati.

Oglasi

Kritike na njegov račun su ogromne. Napravio zaista nešto što se ne viđa često u svijetu boksa i ukaljao je svoje ime i čast u svijetu boksa.

Interesantno je svakako da je Newfel Ouatah rođak napadača Real Madrida i reprezentacije Francuske Karima Benzeme. Njihove porodice vode porijeklo iz istog grada u Alžiru.

Ouatah je predstavljao Francusku na Olimpijskim igrama u Atini 2008. godine, a zatim se otisnuo u profesionalne vode.

Nakon ove bizarne predaje došao je na omjer od 18 pobjeda i pet poraza, ali ovaj 36-godišnjak će nakon ovog teško ponovo dobiti poziv nekog promotora.

Njegov protivnik Simon Kean sada je na omjeru od 22-1, a ovu će 'borbu' pamtiti dok je živ.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi