Ngannou - Blaydes 2 u Pekingu

Revanš poznatih teškaša

Ngannou - Blaydes 2 u Pekingu

Midhat Šljivak

UFC je za event u Pekingu za 24. novembar dogovorio veliki teškaški obračun.

U oktagonu će naći Kamerunac Francis Ngannou i jedan od glavnih pretendenata za napad na teškašku titullu Curtis Blaydes.

Ngannou (11-3) je bio zvijezda u najavi. Svi su ga željeli na tronu teške kategorije, ali su ga porazi od Stipe Miočića i Derricka Lewisa spustili na zemlju.

Sa druge strane Blaydes (10-1) je jedan od onih koji jako brzo mogu očekivati napad na titulu. Eventualna pobjeda protiv Ngannoua bi ga odvela na vrata borbe za naslov, a jedini poraz u karijeri doživio je upravo od Kamerunca.

Dogodilo se to prije dvije godine u Zagrebu kada je doktor zaustavio borbu u drugoj rundi. Blaydes je u junu nokautirao Alistara Overeema i došao je do 10. pobjede u karijeri.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi