Ništa od Cormiera: UFC ponudio novog rivala Miočiću!

Blaydes protiv Miočića

Ništa od Cormiera: UFC ponudio novog rivala Miočiću!

M. Šljivak

Stipe Miočić je tri puta uspješno branio naslov UFC prvaka teške kategorije, ali i pored toga nema poštovanje ove organizacije.

Iako je sa tri odbrane naslova ušao u historiju kao prvi teškaš kojem je to pošlo za rukom, poraz od Daniela Cormiera je jedva dočekan u UFC-u, koji sada može organizovati mečeve koji će donijeti mnogo veću prodaju prenosa.

Za njih Miočić nije bio dovoljno atraktivan za zaradu, pa će šansu za osvajanje titule prvaka teške kategorije dati kečeru Brocku Lesnaru, koji će se naći u oktagonu sa Cormierom početkom naredne godine.

Sa druge strane UFC je ponudio novog rivala Miočiću. Nude mu borbu sa Curtisom Blaydesom (10-1), a ovaj borac već proziva Stipu.

"Znam da ti je UFC ponudio meč, nadam se da ćeš pristati na njega. Mislim da bi naš meč bio sjajan dodatak na eventu koji slavi 25. godina UFC-a", poručio je Blaydes.

Uz ovu poruku Blaydes je postavio i "hashtag" - "UFC Denver" i iz toga je jasno kako UFC meč njega i Miočića želi zakazati za 10. novembar.

Miočić je poručio da ga zanima samo revanš sa Cormierom, ali pitanje je koliko će postići "ratom" sa UFC-om u ovom slučaju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi