Nije za one sa slabim srcem: Stravična povreda MMA borca u oktagonu
Nesretni američki borac je bio u velikom šoku nakon što je doživio ovu zaista strašnu povredu

Kingu pukla noga

Nije za one sa slabim srcem: Stravična povreda MMA borca u oktagonu

Midhat Šljivak
Teme:

MMA borac Jonathan King doživio je stravičan lom noge na turniru American Kombat Alliance 6 koji se održao u saveznoj državi Louisiani.

King, koji se bori u srednjoj kategoriji, pokušao je da izvede low kick tokom prve runde meča protiv Chrisa Williamsa, ali sve je pošlo po zlu.

Lom je vjerovatno nastao tokom udarca, a nesretni King je potom nezgodno i stao, pa je ubrzo završio na podu sa teškim prelomom noge.

Meč je naravno odmah prekinut, a ljekari su odmah reagovali i zbrinuli su teško povrijeđenog borca.

Video nije za one sa slabim srcem jer sve izgleda zaista strašno...


Legendarni Anderson Silva doživio sličnu povredu

Povredu kakvu je zadobio King doživio je prije nekoliko godina i legendarni brazilski borac Anderson Silva.

Na UFC 168 eventu 2013. godine Silva je silno želio da se osveti Chrisu Weidmanu za poraz i gubitak titule prvaka srednje kategorije UFC-a.

Međutim, u drugoj rundi je došlo do teškog loma noge. Sve je izgledalo zaista stravično, a sudija je istog trenutka prekinuo meč.

Nakon ovog loma Silva nikada više nije bio isti. Ubrzo je pao i na doping testu, a zatim je izgubio mečeve protiv Michaela Bispinga i Daniela Cormiera.

Vratio se ponovo u oktagon 2017. godine pobjedom nad Derekom Brunsonom, a nakon još jedne suspenzije novi okršaj u UFC-u imat će 10. februara protiv zvijezde u najavi Israela Adesanyje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi