Njemački mediji nisu iznenađeni jer je Adnan Ćatić i ranije imao problema sa zakonom

I dalje u pritvoru

Njemački mediji nisu iznenađeni jer je Adnan Ćatić i ranije imao problema sa zakonom

E. Čaušević

Njemački bokser porijeklom iz Bosne i Hercegovine, Adnan Ćatić, uhapšen je u subotu u Kelnu, te se još uvijek nalazi u pritvoru.

Ćatić je u Njemačkoj poznatiji pod imenom Felix Sturm, a ovih dana je dospio u centar pažnje tamošnje javnosti. Bild je objavio prvi da je Ćatić uhapšen i da se nalazi u pritvoru.

Poznati bokser uhapšen je na sajmu fitnes opreme "Fibo" jer je optužen da je utajio porez. Ćatić je bio gost na ovom sajmu, a onda su svi ostali šokirani kada se pojavila policija koja je privela ovog boksera.

Međutim, ono što je mnoge iznenadilo jeste da su mu itekako namjestili da ga policija uhapsi na ovom sajmu. Ćatić je trebao biti gost i sjediti u VIP loži s braćom Kličko, ali očito je to samo bio plan da se on pojavi tu kako bi ga policija uhapsila.

Mediji u Njemačkoj pišu danas da su dokazi protiv njega veoma jaki, te da će se Ćatić teško izvući. Mnoge iznenađuje i to što se njegov advokat uopšte nije oglašavao, niti je tražio da se Adnan pusti na slobodu uz kauciju.

Sporna stvar u svemu ovome je ugovor iz 2010. godine kada je Ćatićeva firma Stur Box Promotion GMBH potpisala ugovor s agencijom UFA Sport i televizijom Sat 1. Ovaj ugovor njemačkom bokseru trebao je donijeti oko 1,5 i dva miliopna eura po borbi, a u ugovoru je bilo dvanaest borbi koje su emitovane na Sat 1 od 4. septembra 2010. i 20. februara 2016. godine.

Onda je promoter Ahmet Oner odlučio da tuži firmu Adnana Ćatića jer prema njegovim riječima nije dobio obećani novac. On je otkrio da je zarađeno čak 20 miliona eura što je mnogo više nego što je prijavljeno za porez.

Također, mediji su objavili da nisu baš iznenađeni što se ovo desilo, te su se prisjetili da je Ćatić i prije nekoliko godina imao problema sa zakonom. To se desilo prošle godine kada je optužen za doping, te saučesništvo na sportskom takmičenju pod utjecajem dopinga, te da je takav nanio teške tjelesne povrede.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi