Novi šok u UFC-u: Jon Jones pao na doping testu

Pred meč s Danielom Cormierom

Novi šok u UFC-u: Jon Jones pao na doping testu

M. Šljivak

Jedna od najvećih zvijezda UFC-a Jon Jones pao je na doping testu.

Prvak poluteške kategorije pao je na doping testu nakon vaganja za UFC 214, odnosno 28. jula, a ovu vijest je potvrdio u UFC na zvaničnoj stranici.

U Jonesovom tijelu je pronađen steroid turinabol, a novi pad na doping testu znači i novu suspnziju za jednu od najvećih MMA zvijezdi i on će sigurno biti suspendovan u naredne edvije godine.

Jones je pao na doping testu i uoči UFC-a 200, a tada je suspendovan na godinu dana.

Pojas prvaka poluteške kategorije Jonesu će biti oduzet, a kako stvari stoje, novi vlasnik će postati Daniel Cormier kojeg je Jones pobijedio na UFC 214 eventu.

Jon Jones nakon ovoga vjerovatno odlazi u historiju i teško da će mu se ponovo pružiti šansa, a u dosadašnjoj karijeri je na omjeru od 23 pobjede i jednog poraza.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti