Obilni obroci su neizbježni za šampiona

Joshua dnevno unosi do 5.000 kalorija

Obilni obroci su neizbježni za šampiona

M. Šljivak

Anthony Joshua za osam dana ponovo ulazi u ring i imaće žestok izazov u liku WBO prvaka svijeta Josepha Parkera.

Najveća zvijezda teške kategorije svakodnevno žestoko trenira za ovaj meč, a napori su iz dana u dan sve veći.

Jaki treninzi jednostavno se moraju nadoknaditi velikim brojem kalorija, pa su svakodnevni obroci svjetskog šampiona zaista ogromni.

Joshua mora unositi dnevno izmešu 4.500 i 5.000 kalorija kako bi bio spreman za žestoke treninge, a na njegovom stolu su razni proizvodi.

Tako je jučer podijelio fotografiju na kojoj se jasno vidi da maksimalno uživa u raznovrsnoj hrani koja mu donosi energiju. Pileća krilca, ražnjići, pizza, razne vrste paste su mu na raspolaganju i mašina je sasvim sigurno potpuno zadovoljna nakon svega.

Joshua i Parker će se u ringu naći naredne subote, a samo jedan će po prvi put poražen napustiti ring, dok će pobjednik kući otići sa četiri pojasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi