Anthony Joshua razmišlja o MMA karijeri
Foto: EPA

Britanac bi se volio oprobati u drugom svijetu

Anthony Joshua razmišlja o MMA karijeri

M. Šljivak

Anthony Joshua će za dvije sedmice imati veliki obračun u Cardiffu protiv novozelandskog borca Josepha Parkera.

Samo jedan će izaći iz borbe kao još uvijek neporažen borac i sa čak četiri pojasa teške kategorije.

Joshua u ovaj duel ulazi kao veliki favorit. Uvjeren je u svoj trijumf, a uvjeren je kako bi i u MMA sportu također bio odličan.

Razmišlja o ulasku u svijet mješovitih borilačkih vještina i već ima u planu čovjeka sa kojim bi se borio.

"Moj dolazak u MMA bi ponudio dobru akciju. Vjerujem kako bi mi dobar protivnik bio momak iz Konga koji je nedavno izgubio", rekao je Joshua misleći na Kamerunca Francisa Ngannoua kojem je promašio nacionalnost.

"Mislim da bi to bila dobra borba. Tu je i Jon Jones također. Trebao bih nekoliko borbi za zagrijavanje jer bih morao naučiti neke stvari. Vjerujem da bi se snašao jako dobro", istakao je britanski bokser.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi