Odriče se pojaseva jer u Kini ih ne želi braniti

Artur Beterbiev sasvim jasan

Odriče se pojaseva jer u Kini ih ne želi braniti

M. Šljivak

Prvak svijeta u poluteškoj kategoriji Artur Beterbiev ne želi u Kini braniti pojas.

Razlog što sjajni ruski bokser ne želi u Kinu je odnos ove zemlje prema ujgurskim muslimanima i čak se spreman odreći pojasa u to ime.

Kinezi su ponudili ogromnu cifru za borbu njihovog boksera Menga Fanlonga protiv Beterbieva. Međutim, momak rođen u Dagestanu ne želi ići u Kinu zbog svega što se dešava sa muslimanima u ovoj zemlji i spreman je da se odrekne pojaseva po IBF i WBC verzijama.

Vidjet ćemo hoće li fantastični bokser ostati pri toj odluci, ali s obzirom da dolazi iz Dagestana, to je vjerovatno završena priča za njega.

Beterbiev je profesionalnoj karijeri odradio 15 borbi. Ima svih 15 pobjeda i sve je borbe završio nokautom.

Promo

Top Komentari

konjo
jedite ****a i vi i ujguri u Kini vise...jedini prave probleme u drzavi, hoces svoju drzavu bla bla bla...svaki separatizam treba po kratkom postupku
2 4
ragnarrsonn
Ne znam kakav je odnos prema muslimanima, Kinezi jesu gamad, al cinjenica je da kod njih nikad nije bilo islamskih terorista, jer ih strogo kontrolisu.
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi