Održana konferencija za medije pred početak Evropskog prvenstva u Taekwondou

Održana konferencija za medije pred početak Evropskog prvenstva u Taekwondou

E. Čaušević

Taekwondo savez Bosne i Hercegovine održao je konferenciju za medije pred početak Evropskog Taekwondo koje se održava u Sarajevu od 10. do 13. decembra u hotelu Hills.

Taekwondo savez BiH je početkom godine dobio organizaciju pet velikih događaja, ali se zbog okolonosti pandemije održavaju samo Evropsko prvenstvo za seniore u olimpijskim kategorijama i Evropsko prvenstvo za Kadete.

Prisutnim na konferenciji obratili su se Samir Šarić, predsjednik organizacionog odbora takmičenja, Ali Sargakis, delegat ispred Evropske Taekwondo Federacije, zatim Haris Husić, trener reprezentacije Bosne i Hercegovine, te Dinko Šegedin, reprezentativac Bosne i Hercegovine.

“Taekwondo savez BiH organizuje po prvi put Evropsko prvenstvo u Taekwondou. Prijavljene su 33 zemlje, što je velika čast i zadovoljstvo za nas kao organizatore, pogotovo u ovim teškim trenucima koje su zadesile čitav svijet. Iako smo imali veliki broj organizacionih izazova, uspjeli smo savladati prepreke i spremni smo za sutrašnji početak prvenstva. Mišljenja sam da će ovo prvenstvo biti jedno od najbolje organizovanih do sada.”, istakao je Samir Šarić.

Ispred Evropske Taekwondo Federacije govorio je glavni delegate Ali Sargakis koji je kazao :

“Prenosim pozdrave predsjednika svjetske taekwondo Federacije Sakisa Pragalosa, i, želim se zahvaliti organizacionom odboru na kreiranju prilike za taekwondoiste. Ovo je jedan od prvih događaja nakon početka pandemije COVID-19. Taekwondo savez Bosne i Hercegovine je odlično organizovao protokole, i iako do sada nisu imali iskustva sa organizacijom evropskih prvenstava u Taekwondou, moram istaći da su dosadašnje pripreme i organizacija mnogo bolje od drugih zemalja koje su imale priliku organizovati ovo prestižno takmičenje”

O očekivanjima reprezentacije BiH govorio je trener Haris Husić:

“Prije svega želim istaći da mi je čast voditi našu reprezentaciju i to na takmičenju u našoj zemlji. Ovo je prvo prvenstvo poslije duge pauze, a mi ćemo učiniti sve da na najbolji način predstavimo našu reprezentaciju. Predstavljati će nas 14 seniora i 18 kadeta, a najviše očekujemo od Nedžada Husića, Dinka Šegedina i Marije Štetić. Konkurencija je zaista velika, ali učinit ćemo sve da ostvarimo što bolje rezultate.”

Prisutnima se obratio i Dinko Šegedin koji je kazao:

“Vrijedno treniramo i tempiramo formu. Dat ću sve od sebe i predstaviti samog sebe i državu u najboljem svjetlu. Nadam se da će biti prostora za neku od medalja, iako je konkurencija zaista ogromna.”

Prvenstvo se održava pod punim okolnostima restrikcijama u vezi sa pandemijom COVID-19, a takmičari na borbe dolaze direktno iz svojih soba.

Na prvenstvima učestvuje 300 takmičara. Bosnu i Hercegovinu predstavljaju 32 takmičara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi