Sutra u Sarajevu počinje Evropsko prvenstvo u taekwondou, Bosna i Hercegovina se nada medaljama

Uz rekordan broj učesnika

Sutra u Sarajevu počinje Evropsko prvenstvo u taekwondou, Bosna i Hercegovina se nada medaljama

Admin Čaušević, foto: S. Bošković

Bosna i Hercegovina će u narednih nekoliko dana biti domaćin 40. ITF Evropskog taekwondo prvenstva.

Na turniru će nastupiti 700 učesnika iz 37 zemalja što će biti rekordan broj u historiji ovog takmičenja. Predsjednik organizacionog odbora Nijaz Džaka nije krio zadovoljstvo što se prvenstvo održava u Sarajevu.


"Zaista je užitak voditi organizaciju jednog ovakvog prvenstva, ovo je 40. godišnjica taekwondoa u Evropi. Divno je vidjeti 700 sportaša, nadamo se da ćemo u najboljoj mjeri predstaviti naš grad i državu. U naredna četiri dana očekuje nas veliki broj borbi i mislim da će građani Sarajeva moći uživati", rekao je Džaka.

Selektor reprezentacije BiH Ramo Čehajić je optimističan i nada se medaljama.

"Mogu reći da oni koji su u reprezentaciji su tu zasluženo, euforija vlada u našem taboru, nadamo se povoljnom rezultatu, imat ćemo 43 takmičara, naši treneri su u protekla dva, tri mjeseca odradili dobar posao. Nadam se da ćemo uspjeti napraviti jedan povoljan rezultat. Možemo očekivati i medalje.

"Juniori su jako spremni, ne mogu zaboraviti ni seniorke, ali bih dao prednost juniorima i izgleda da oni imaju najviše želje za ovakvim takmičenjima. Mislim da će se naši takmičari dobro ponijeti s pritiskom, naša želja je što bolji i povoljniji rezultat", rekao je Čehajić.


Jedan od trenera, Nenad Jerenić je istakao da su bh. reprezentativci obavili dobre pripreme.

"Imali smo niz aktivnosti tokom priprema, nastupuili smo na nekoliko takmičenja, pokušali smo da naše takmičare pripremimo za teške borbe, bit će zanimljivo da vidimo gdje smo to mi. Finansijske i organizacione mogućnosti su daleko manji kao kod selekcija iz Evropske unije, ali smatram da će srce biti presudno i da ćemo imati povoljne rezultate."

Katrina Carr, svjetska šampionska iz Škotske, zadovoljna je viđenim i nada se što boljem rezultatu.

"Bilo je lijepo putovanje do Sarajeva, stilig smo autobosom iz Dubrovnika, za sada mi je bilo jako lijepo lijepo. Pokušat ću da dam sve od sebe i da ostvarim što bolji rezultat, mada uvijek ima pritiska.

Hrvatski reprezentativac Domagoj Maks Jereb je kazaao da mu je posebno drago što se turnir održava u BiH.

"Sarajevo me iznenadilo na dobar način, vidim da su se organizatori jako potrudili, zadnjih godina se puno radilo i postali jedna od jačih federacija. Kao susjed iz Hrvatske drago mi je što je Bosna i Hercegovina dobila domaćinstva. Što se tiče takmičenja nadam se da će sve dobro proteći", rekao je Maks Jereb.

Turnir će se održati od 10. do 13. septembra u dvorani "Mirza Delibašić" u Sarajevu. Prve borbe na rasporedu su sutra od 9 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti