Održano drugo kolo lige FBiH u olimpijskom boksu

Dobar nastup boksera iz Mostara

Održano drugo kolo lige FBiH u olimpijskom boksu

Endin Čaušević

Vogošća je u sedmici koja je iza nas bila domaćin drugog kola lige FBiH u olimpijskom boksu, a nastupili su i članovi bokserskog kluba 'Mostar' iz Mostara.

Tim koji su činili: Azer Sefo, Kenan Zalihić, Bakir Marić, Benjamin Čehić, Edin Čolaković, Ivan Blažević, Amnin Omerika i Alanna Muštović ostvario je četiri pobjede, tri poraza i jedan neriješen ishod.

Kao pobjednici ring su napustili Alanna Muštović, Benjamin Čehić, Ivan Blažević i Bakir Marić dok su poraze upisali Amnin Omerika, Azer Sefo i Kenan Zalihhić, a meč Edina Čolakovića završio je bez pobjednika.

Dok su takmičari u Vogošći branili boje svog kluba u bokserskom klubu 'Mostar' teku pripreme za XIV internacionalni turnir za mlade u olimpijskom boksu 'Mostar'.

Na turniru će nastupiti Bosna i Hercegovina, Mađarska, Italija, Rusija, Crna Gora, Srbija, Makedonija, Hrvatska, Slovenija i Norveška, a isti će se održati u sali “USRC Midhat Hujdur- Hujka” u periodu od 25.5. 2018. do 28.5.2018. godine.

"XIV internacionalni turnir za mlade u olimpijskom boksu kome je ove godine domačin bokserski klub 'Mostar' uvršten je u kalendar Europske unije boksačkih konfederacija. Očekujemo kvalitetne mečeve i pozivamo sve koji su u mogućnosti da nam se pridruže u sali 'USRC Midhat Hujdur-Hujka' u periodu od 25.5. 2018. do 28.5.2018. godine", saopćeno je iz kluba.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi