Ovakva mašina rijetko se viđa: "Joshui se ne piše dobro"
Foto - Screenshot

Usyk u životnoj formi pred revanš

Ovakva mašina rijetko se viđa: "Joshui se ne piše dobro"

M. Šljivak

Oleksandr Usyk branit će pojaseve prvaka svijeta po verzijama WBA, IBF, WBO i IBO 20. augusta u Saudijskoj Arabiji protiv Anthonyja Joshue.

Neporažena ukrajinska mašina je prije gotovo godinu dana potpuno demolirala Joshuu usred Londona. Pred 80.000 ljudi na stadionu Tottenhama u 12. rundi je izveo pravu školu boksa i uzeo je titule prvaka svijeta teške kategorije.

Iako AJ želi pojaseve prvaka nazad i najavljuje najbolju verziju sebe u revanšu, mnogi su postali skeptični kada su vidjeli kako neposredno pred borbu izgleda čudesni Ukrajinac.

Usyk je objavio nekoliko snimaka s treninga. Nikada nije izgledao bolje i ljubitelji boksa su složni u najavama. Joshui se ne piše dobro.

"Ovaj momak će uništiti Joshuu i poslat će ga u penziju", jedan je od niza komentara u kojima se tvrdi da AJ neće dobro proći u revanšu.

Oglasi

Dosta je onih koji predviđaju da ovog puta neće biti 12 rundi i da će šampion završiti Joshuu mnogo ranije od očekivanog i potpuno su impresionirani stanjem u kojem se nalazi Ukrajinac.

"Auu čovječe. On je ogroman. Uvjeren sam da će ovog puta završiti Joshuu".

Podsjetimo, Usyk je u septembru prošle godine izveo spektakularnu predstavu u Londonu. Potpuno je nadboksao Joshuu i zasluženo je uzeo titulu.

Nju je namjeravao braniti u Ukrajini. Nažalost, zbog napada Rusije na ovu zemlju Usyk je morao u rat, a posebnom dozvolom napustio je front kako bi branio pojaseve prvaka svijeta.

Ukrajinac je nekadašnji apsolutni šampion svijeta cruiser kategorije. Prije nekoliko godina odlučio se na prelazak u tešku kategoriju i ubrzo je postao kralj i među elitom.

Usyk je u profesionalnoj karijeri odradio ukupno 19 borbi. Sve je riješio u svoju korist od čeka je 13 dobio nokautom, a šest puta odlukom sudija.

Top Komentari

MaDaj
Odem na gugletu, ukucam site:duplidupli mašina… izadje čak DVADESET DEVET stranica rezultata … dakle 29 stranica Google rezultata tekstova sa vaše stranice… da ne pretjerujete sa “mašina”?
2 1
Majan
Stesao se na ratištu
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi