Oni su istinske zvijeri: U ove borbe ulaze samo momci koji imaju veliku petlju

Nemilosrdni borci

Oni su istinske zvijeri: U ove borbe ulaze samo momci koji imaju veliku petlju

Midhat Šljivak

Bare knuckle obračuni postali su dio borilačkog svijeta i sve je više boraca koji se okušavaju u borbama bez rukavica.

Jim Freeman i Joe Brown su 2014. godine pokrenuli jednu od promocija boksa bez rukavica (Bare knuckkle boxing) i nakon šest godina interes za njihove priredbe je sve veći i veći.

A borci se ne štede. Iako su povrede mnogo veće nego u običnim borbama, kako u boksu, tako i u MMA svijetu, ovaj sport je više nego privlačan mnogima.

View this post on Instagram

🍀 @robbydrought 🍀 💯 Bare Knuckle Boxer #BKB21 www.bkbworld.co.uk 📷 @jakehendersonofficial

A post shared by BKB_official1 (@bkb_official1) on

Naravno, tu ima i dosta kritika zbog činjenice da borci nemaju nikakve zaštite, pa je u pojedinim državama ovakav vid borbe i zabranjen.

S druge strane, momke koji se odluče na boks bez rukavica mnogi nazivaju i modernim gladijatorima, a krv koju prosipaju po ringu taj nadimak i opravdava.

"Godinama smo tražili svoj put. Dobijali smo prijetnje smrću čak i od gangstera koji su bili protiv ovakvih borbi. Bo je to težak put, ali sve smo pobijedili", rekao je Jim Freeman.

Ove borbe su zaista brutalne i pune krvi, ali nijedan borac niko nije ni pomislio da tek tako odustane.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi