Opasno se kuha između Conora i dagestanskih boraca: Starijeg sina sam ti već uzeo...

McGregor odgovorio

Opasno se kuha između Conora i dagestanskih boraca: Starijeg sina sam ti već uzeo...

Midhat Šljivak

Otac Khabiba Nurmagomedova Abdulmanap ponudio je Conoru McGregoru borbu protiv Islama Makhachaeva.

Otvoreno je Ircu ponudio da za povratničku borbu 18. januara naredne godine odabere njegovog štićenika i smatra da bi ga Islam prebio.

"Dajte Conora Islamu Makhacevu. Imam drugačije planove šta ću napraviti s njih. Tokom svih ovih godina sam rekao šta ću napraviti i to sam napravio. Prva runda bi donijela borbu na podu, druga bi donijela mješovitu, dok bismo ga u trećoj rundi prebili na nogama", napisao je Abdulmanap.

Nije se dugo čekalo na odgovor irske MMA zvijezde. Iskazao je poštovanje prema Abdulmanapu, ali se nasmijao na prijedlog.

"Poštujem tvoje metode treninga i sve što si do sada napravio. Ipak, moram se nasmijati što spominješ vodonošu i timskog nutrioconistu Islama Makhacheva kao mog potencijalnog protivnika", napisao je Conor i nastavio je:

"Ne želim ulaziti u borbu za dokazanim varalicom, korisnikom steroida. To je tvoj sin Abdul, tvoj srednji sin. Najstarijeg sam ti već uzeo", napisao je Conor.

Islam narvno nije Abdulmanapov sin, ali ga Khabib često naziva svojim bratom.

Makhachev je imao pad na doping testu 2016. godine. Bio je pozitivan na meldonium, ali njegova kazna povučena nakon što se saznalo da je veliki broj ruskih sportista bio pozitivan na istu supstancu koja je bila prisutna u mesu širom Rusije.

Islam Makhachev se nakon svega oglasio i porzvao je Conora.

"Naravno, radije ćeš prihvatiti borbu protiv nekog starca nego da ti još jedan Dagestanac razbije facu".

Makhachev je na omjeru od 18-1 u karijeri, a Khabib ga često naziva svojim nasljednikom, a pred njega je nedavno ostavio i pojas.

Top Komentari

GandalfTZ87
Promocija,marketing i uzimanje para nista vise...!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti