Overeem ima jasnu želju kada je u pitanju naredni rival: Ovog puta ću pobijediti 100 posto...

Legendarni Nizozemac

Overeem ima jasnu želju kada je u pitanju naredni rival: Ovog puta ću pobijediti 100 posto...

Čini se kako nizozemski MMA borac Alisteir Overeem već ima jasnu želju kada je u pitanju sljedeći protivnik u UFC-u. 

Podsjetimo, Overeem je prije nekoliko dana za svoj 40. rođendan upisao 46. profesionalnu pobjedu jer je nakon velikog preokreta savladao Walta Harrisa.

Prije ovog meča, koji je održan u Jacksovilleu, Overeem je doživio vrlo težak poraz. Bilo je to u decembru prošle godine kada ga je nokautirao Jairzinho Rozenstruik i to četiri sekunde prije kraja meča. Prethodno je Overeem sve vrijeme vodio.

The Reem je u tom trenutku ostao bez dijela usne, a kada pogledamo kako je njokaut izgledao možemo reći da je bio jedan od najtežih u njegovoj karijeri.

Zbog svega toga upravo je Rozenstruik taj kojeg Overeem želi za narednog rivala. Ako dođe do meča, kaže da će 100 posto pobijediti.

"Taj lik je imao sreće i volio bih se ponovno boriti s njime. Zaustavit ću ga ako dođe do tog revanša, 100 posto", kazao je Reem nakon posljednje pobjede.

Osim toga, još jednom je prokomentarisao taj meč i iznio mišljenje da je sudac pogriješio jer je prekinuo borbu.

"Nisam nezadovoljan svojom izvedbom protiv Rozenstruika. Školovao sam tog lika i vodio tokom svih pet rundi, a onda je on pogodio jedan ili dva udarca. Po mom je mišljenju sudac pogriješio kad je zaustavio meč. Nije trebao uskočiti, a kad je to napravio vrijeme je već isteklo. Ja sam zapravo pomislio da je to kraj borbe jer se sjećam da sam prije nokdauna čuo znak za posljednjih 10 sekundi. Vratio sam se na noge i sve je bilo gotovo. Mislio sam da sam pobijedio, a onda sam shvatio da su zaustavili meč, da je TKO... I onda moram slušati kako Rozenstruik pričao o tome kako me nokautirao", dodao je Nizozemac.

Inače, Overeem sada vjerovatno kreće u posljednju šansu da se domogne UFC pojasa. Već je imao jednu priliku da ga se domogne i to u 2016. godini, ali tada je izgubio od Stipe Miočića. Od posljednja četiri meča nNizozemac je dobio tri i čini se kako je ponovo istakao kandidaturu za najviši domet. Smatra se kako će UFC sada njemu odabrati rivala iz TOP 5, a u tu kategoriju trenutno ne spada Rozenstruik.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi