Pacmana skupo koštale izjave o homoseksualcima

Nike raskinuo ugovor s Filipincem

Pacmana skupo koštale izjave o homoseksualcima

Midhat Šljivak

Američki proizvođač sportske opreme, kompanija Nike, odlučila je raskinuti saradnju s legendarnim bokserom Mannyjem Pacquiaom.

Filipinac je nedavno vrijeđao homoseksualce, što se nije svidjelo rukovodstvu američke kompanije, te su odlučili da raskinu ugovor s njim.

"Smatramo da su njegovi komentari odvratni. Nike se protivi svakoj vrsti diskriminacije i dugo godina se borimo za prava LGBT populacije. Odlučili smo da završimo saradnju s Mannyjem", naveli su iz ove kompanije.

Pacman je tako ostao bez milionskog ugovora s Nikeom, ali s obzirom da se radi o jednom od najboljih boksera svijeta, to mu sigurno neće mnogo naškoditi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti