Pacquiao se bori protiv korone: "Nije me strah ni umrijeti"

Pomaže narodu na Filipinima

Pacquiao se bori protiv korone: "Nije me strah ni umrijeti"

Edmir Škorić

Manny Pacquiao na sve načine želi pomoći narodu na Filipinima u borbi protiv koronavirusa.

Pacquiao je prije nekoliko dana donirao 50.000 primjeraka testa za virus te 700.000 zaštitnih maski za lice i, nakon što mu je narod na Filipinima ukazao povjerenje, spreman je boriti se do kraja.

"Ako si vođa, moraš voditi ljude i pokazati im kako si uz njih. Ne smiješ se sakrivati jer te strah. Odrastao sam u siromaštvu pa znam kako se većina osjeća", izjavio je Manny, pa je dodao:

"Nije me strah bolesti i smrti, ovo je moja dužnost i ne smijem se skrivati".

Na Filipinima trenutno ima 462 slučaja koronavirusa s 33 smrtna slučaja, a Pacquiao je, u svjetlu pandemije, svoju boksersku karijeru stavio na čekanje.

Posljednji meč imao je u julu prošle godine kada je pobijedio prethodno neporaženog Keitha Thurmana u Las Vegasu.

Top Komentari

user1583752673
Svaka cast Manny!
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi