Floyd Mayweather ponovo u ringu: Čeka nas okršaj legendi!
Svakako da će nova borba bokserskih legendi privući veliku pažnju i bit će to prilika da obojica strpaju u džep ogromne količine novca za konačan odlazak u penziju (Foto: EPA)

Eddie Hearn otkrio

Floyd Mayweather ponovo u ringu: Čeka nas okršaj legendi!

Midhat Šljivak

Floyd Mayweather bi se u 42. godini ponovo mogao vratiti profesionalnom boksu, a naredni meč bi trebao imati protiv također legendarnog boksera, Filipinca Mannyja Pacquiaa.

Neporaženi Amerikanac je posljedni ozbiljan meč imao u septembru 2015. godine protiv Andrea Berta kada je odbranio titule velter kategorije, da bi se više zbog novca i 50. pobjede u karijeri vratio nakon dvije godine u penziji i sredio je Conora McGregora 2017. godine.

Ipak, očigledno da The Moneyju nedostaje boks, pa se u 42. godini odlučio vratiti, a rival će mu biti filipinska legenda Many Pacquiao.

Međutim, da bi došao do meča sa Floydom, 40-godišnji Filipinac prvo mora pobijediti Amerikanca Adriena Bronera. U ovom meču će braniti WBO pojas, a poznati promotor Eddie Hearn je potvrdio da se sprema okršaj sa Mayweatherom.

"Pacquiao će pobijediti Bronera na bodove. Ne vidim Bronera kao tipa koji može voditi glavnu riječ u ringu. Na kraju Pacquiaa vidim kao pobjednika", rekao je Hearn, te je dodao:

"Nakon meča će Manny objaviti da se bori protiv Floyda Mayweathera u septembru. To će učiniti u ringu ove subote", istakao je Hearn.

Floyd i Pacman su se prvi put borili 2015. godine, a Mayweather je slavio odlukom sudija. Taj meč je uvjerljivo donio najviše novca u historiji ovog sporta, a borci su zaradili oko 500 miliona funti samo od prodaje PPV-a, te ulaznica.

Mayweather se poigrao i sa japanskim kickboxerom

Floyd Mayweather je u egzibicionoj borbi očekivano lako savladao mladog Japanca Tenshina Nasukawu posljednjeg dana 2018. godine.

Bila je to borba po pomalo neobičnim pravilima, a bilo je planirano da meč bude u tri runde po tri minute.

Međutim, završilo se vrlo brzo, tačnije već na 2:16 minuti prve runde kada je Mayweather završio posao. Nasukawa je tada treći put oboren na pod, a u ring je doletio peškir koji je označio kraj borbe.

Japanac, koji je sa svojih 20 godina i više nego duplo mlađi od Mayweathera (41), nedugo nakon toga počeo je i da plače, a sve to je djelovalo pomalo komično.

U svakom slučaju, bila je ovo Mayweatherova 51. pobjeda u karijeri ali ona neće biti upisana u zvanični skor jer je ipak riječ samo o egzibiciji, koja je bogatom Amerikancu poslužila da još jednom napuni džepove. Od ove borbe je Floyd inkasirao devet miliona dolara.

Prethodno je od meča sa Conorom McGregorom samo za borbu dobio 100 miliona dolara, a na račun je sigurno leglo barem još toliko od prodaje TV prava i ulaznica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi