Mlada Japanka ostala bez teksta kada je ugledala legendu ispred sebe - Njen izraz lica sve govori

Oduševljena je legendom

Mlada Japanka ostala bez teksta kada je ugledala legendu ispred sebe - Njen izraz lica sve govori

Midhat Šljivak

Čuveni nizozemski kickboxer Peter Aerts (52) bio je gost na borilačkoj večeri u Japanu, a ono što se desilo u ringu privuklo je veliku pažnju. Mlada Japanka koja je imala ulogu hostese očigledno ga je prepoznala i njen izraz lica je osvojio svijet.

Peter Aerts jedan od najvećih kickboxera svijeta. Čuveni Nizozemac je u prošlosti važio za ozbiljnu 'facu' u ringu i stekao je veliku slavu širom svijeta, posebno u Japanu.

Da 52-godišnju legendu u Japanu i dalje prepoznaju i stari i mladi dokazano je prethodnog vikenda na eventu gdje je Aerts pozvan da uruči nagrade pobjednicima.

Dok je to Aerts činio u centar pažnje je došla mlada hostesa. O njenom izrazu lica kada je vidjela legendu suvišno je išta govoriti i očigledno je da nije mogla vjerovati da je čuveni borac ispred nje.

Ova scena oduševila je mnoge. Japanka je postala viralna i definitivno je ovo dokaz da je ova legenda još uvijek velika zvijezda u Japanu.

Oglasi

'Nizozemski drvosječa', što je nadimak kojeg je nosio, trostruli je šampion čuvenog K-1 turnira. Naslove je osvojio 1994., 1995. i 1998. godine i zbog toga je dobio i nadimak Gospodin K-1.

Potom je četiri puta poražen u finalnom duelu, ali će ostati upamćen kao jedan od najvećih šampiona svih vremena.

Aerts je u karijeri ostvario 108 pobjeda od čega ih je 81 uzeo nokauto, a ima 35 poraza i dva neriješena meča.

Tokom karijere okušao se i u MMA. Odradio je tri meča i dva je izgubio, no nikada mu ovaj sport nije bio u prvom planu.

Oglasi