Pjesma koja dodatno 'zapali' Khabiba pred mečeve: Ovo je jedan od razloga što ga niko nije pobijedio

Uvijek ulazi uz posebnu pjesmu

Pjesma koja dodatno 'zapali' Khabiba pred mečeve: Ovo je jedan od razloga što ga niko nije pobijedio

Midhat Šljivak

UFC prvak lake kategorije Khabib Nurmagomedov bez ikakve dileme je jedan od najvećih boraca koji su se ikad pojavili.

Neporaženi Dagestanac doslovno je razbio sve rivale koji su se pojavili pred njim, a u 28 borbi niko nije bio ni blizu pobjede protiv njega.

Khabib je u borbe uvijek ulazio skoncentrisan i potpuno spreman. Njegov nedavno preminuli otac je tražio da sve bude na visokom nivou, a Khabib je to sve upijao i u oktagonu je rasturao rivale.

Ono što mu je dodatno punilo energiju pred mečeve je i pjesma sa kojom je ulazio u oktagon. Rijetko je ko obraćao pažnju na nju, ali ona je poprilično važna za The Eaglea.

Pjesma kojom uvijek ulazi u meč je 'Dagestan', koju izvozi Sabina Kors, popularna umjetnica iz ovog dijela Rusije. Khabibu je omiljena pjesma zbog teksta u kojem su spomenute sve ljepote njegove zemlje i sa ponosom uz nju ulazi u oktagon.

I sama Sabina je bila često na mečevima. Sa suzama u očima je čak i pjevala svoju pjesmu iz publike i zahvaljujući ovoj pjesmi i Khabibu je postala još više popularna.

Svaki borac ima pjesmu koja ga opisuje i koja mu diže samopouzdanje, a Khabib je svakako čvrsto vezan za Dagestan i ova pjesma će ga sigurno pratiti dok god se bude borio.

Top Komentari

Bhf111
I ostace neporazen. Ako Bog da.
9 0
Vuk13
Champ
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi