Khabib dva mjeseca pred meč izgleda ogromno

Mora skinuti kilažu na 70 kg

Khabib dva mjeseca pred meč izgleda ogromno

M. Šljivak

Khabib Nurmagomedov počeo je pripreme za meč protiv Justina Gaethjea koji je na rasporedu 24. oktobra.

The Eagle će protiv Gaethjea imati vjerovatno najveći izazov u karijeri, a ovo će mu biti prva borba nakon više od godinu dana.

Prethodno je Khabib trebao da se bori u aprilu protiv Tonyja Fergusona. Ipak, koronavirus je otkazao sve, a zatim je Gaethje u maju uskočio u odgođeni event i doslovno je maskrirao Fergusona u borbi za privremeni pojas.

Sada će u međusobnom duelu odlučiti o tome ko je najbolji borac lake kategorije. Khabib je naravno veliki favorit, no Gaethje ima najveće šanse dosad da ga iznenadi s obzirom na to da ima i vrhunsko hrvanje.

Dva mjeseca pred meč Khabib izgleda zaista ogromno. Određene informacije govore da je 'nagurao' i preko 90 kilograma, što ne bi bilo nikakvo čudo jer je zbog smrti oca dugo bio 'izvan svega'.

Ipak, dva mjeseca su sasvim dovoljna da se kilaža skine do 70 kilograma. To ne bi trebao biti problem za dagestansku zvijer i vjeruje se da će potpuno spreman dočekati borbu.

Iz njegovog tima najavljuju kako će se Khabib u ovom meču boriti u čast svog preminulog oca i trenera Abdulmanapa, a svi znaju koliko mu je on značio.

To bi mogao biti loš znak za Gaethjea.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi