Pogledajte kako je Erko Jun brutalno nokautirao Akopa Szostaka

Bh. borac stigao do treće pobjede

Pogledajte kako je Erko Jun brutalno nokautirao Akopa Szostaka

M. Šljivak

Ermin Junuzović (28), alias Erko Jun, upisao je treću pobjedu MMA karijeri.

Bh. borac je sinoć na KSW 49 eventu nakon samo 38 sekundi nokautirao Poljaka Akopa Szostaka i tako je ponovo podigao publiku na noge.

Erko je kao favorit ušao u meč. Ipak, niko nije očekivao da će tako lako doći do trijumfa, a Poljak je pao već iz prvog pravog udarca.

Bh. borac je pogodio desnim krošeom Szostaka, ovaj je brzo pao, a Erko je potom na zemlji poslao još nekoliko dobrih udaraca.

Nije poljskom body builderu bilo spasa. Borba je prekinuta i Erko Jun je došao do treće pobjede.

Ovako je to izgledalo:

"Ispunio sam obećanje da meč neće trajati duže od dva kruga. Kad nešto kažem, ne lažem. Borba je bila kratka, nisam se previše znojio. Slijedi opuštanje i odmor, vidjet ću ko je moj sljedeći protivnik. Mislim da ste uživali gledajući me u borbi. Ne mogu govoriti o svom ugovoru, ali uskoro ćete me vidjeti u Octagonu. Moja desna ruka je opasna. Ljudi su sumnjali u mene jer dolazim iz fitnessa, ali treniram VMA na visokoj razini. Vidjeli ste me kako se krećem, kontrolirajući mog protivnika i udarajući ga da završim borbu. To je zbog treninga s ljudima na visokoj razini. Dokazao sam da sam pravi borac", rekao je Erko nakon meča, a zatim je i dodao:

Tamo gdje bosanska ruka udara, tu trava više ne raste".

Erko Jun je debitovao u KSW-u prije godinu dana. Odmah je privukao pažnju na sebe nakon što je nokuatirao Tomasza Oswiecinskog u prvoj rundi u junu 2018. godine.

Zatim je uslijedio još jedan zanimljiv meč. Nasuprot njega je bio Pawel Mikolajuw, ali je i njega bh. borac završio u drugoj rundi, a ova večerašnja pobjeda jasno pokazuje da jako ozbiljno radi na svojoj MMA karijeri.

Top Komentari

Dobar,Los,Zao
Pobi ove Poljake!
3 0
daca
Bit ce od tebe nesto,dobar si ?
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi