Pokazao šta čeka Joshuu: Ruiz na treningu umalo uspavao trenera

Šampion počeo pripreme

Pokazao šta čeka Joshuu: Ruiz na treningu umalo uspavao trenera

Midhat Šljivak

Andy Ruiz JR počeo je pripreme za odbranu naslova prvaka svijeta teške kategorije protiv Anthonyja Joshue.

Meksičko-američki borac je šokirao svijet 1. juna kada je u legendarnom Madison Square Gardenu nokautirao do tada nepobjedivog Britanca, a sada se po prvi put suočava sa odbranom naslova, a protivnik je ponovo Joshua.

Ruiz je krenuo u kamp nešto više od dva mjeseca prije borbe. Odlučio je da za borbu bude znatno mršaviji, pa su napori na treninzima još jači.

Međutim, lako se moglo desiti da Ruiz uspava vlastitog trenera koji mu je držao fokusere. Pogodio ga je Andy direktno u bradu i treneru su koljena zaklecala.

Srećom, nije bilo težih posljedica, pa je trening nastavljen, ali svakako da nije bilo nimalo lako podnijeti zaista razoran udarac.

Revanš meč između Ruiza i Joshue zakazan je za 7. decembar u Saudijskoj Arabiji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi