Poljak odustao, Poturak dobio novog protivnika

Spreman za turnir u Litvaniji

Poljak odustao, Poturak dobio novog protivnika

Najboljeg bosanskohercegovačkog kick-boksera Dževada Poturka ovog mjeseca očekuje novi meč.

Poturak (42) će, naime, nastupiti na ”King of king” turniru koji će se 16. novembra održati u litvanskom gradu Vilniusu, a u međuvremenu saznao je i da se neće boriti protiv Wieslawa Kwasniewskog, kako je prvobitno bilo planirano.

Zbog povrede ramena poljski borac je otkazao nastup na turniru, pa je tako Poturak dobio novog protivnika, što je i sam potvrdio.

"U borilačkim sportovima se dešavaju ovakve stvari. Umjesto Kwasniewskog, moj protivnik će biti Kirill Buller iz Njemačke. Mlad je, jak i željan pobjede, ali vjerujem da ću ja biti taj koji će slaviti", poručio je Poturak.

Ranije je Poturak izjavio kako se raduje samom nastupu na turniru u Litvaniju i da je to jedna od rijetkih zemalja u koju nije odnio zastavu svoje zemlje.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti